Unul dintre primarii cu spirit întreprinzător este cel din comuna Tomeşti. Edilul a inaugurat în urmă cu doi ani un stadion pe care l-a construit cu aproape 200 de mii de euro. De la deschidere si până în prezent l-a închiriat cu 800 de lei pentru două ore, iar încasările le-a folosit pentru finalizarea lucrărilor la grădiniţa din localitate.
„Au fost câteva încasări de aici din stadion care au intrat în bugetul comunei şi bugetul comunei se concentrează de un an-doi numai pentru a termina grădiniţa pentru că intenţionăm ca dupa vacanţa de iarna să fie gata,” a spus Ştefan Timofte, primarul comunei Tomeşti. În ultimii 10 ani, copiii din Tomeşti au învăţat în condiţii improprii, într-o grădiniţă amenajată la parterul unui bloc.
O situaţie similară întâlnim şi în comuna Aroneanu unde primarul a preluat de la Agenţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi lacul de la marginea localităţii. În primăvara acestui an l-a populat cu trei tone de peşte şi l-a deschis pentru amatorii de pescuit pentru 50 de lei pe zi. Dupa trei luni, încasările au ajuns la 90 de mii de lei.
„Banii au avut urmatoarele destinaţii: o parte au fost daţi pentru recuperarea cheltuielilor făcute pentru cumpărarea peştelui, vreo 300 de milioane, o parte din ei au fost asigurarea cheltuielilor de personal care au asigurat deservirea zonei, o parte iluminatul public si o parte au mai rămas pentru la anul pentru cumpărarea de peşte,” a explicat Benone Moruzi, primarul comunei Aroneanu.
Şi în Miroslava, primarul a găsit soluţia prin care să obţină fonduri proprii: va investi într-un parc fotovoltaic.
Alţi primari recunosc că banii de la stat sunt insuficienţi, dar spun în acelaşi timp că nu au posibilitatea să se autofinanţeze.