"La nivelul juvenil, fotbalul băcăuan, din punctul nostru de vedere, era la pământ și atunci încercăm să readucem un plus de experiență, un plus de valoare acestui sector," a spus Cristian Ciocoiu, președintele FC Bacău.
Compartimentul tehnic va fi coordonat Gheorghe Poenaru, care va colabora cu alte nume cunoscute. "Urmărim ca în câțiva ani de zile această școală de fotbal să devină o pepinieră pentru echipa fanion a orașului și eu am convingerea că în maxim opt, nouă ani echipa Bacăului să fie alcătuită în majoritate de jucători crescuți de noi," a spus Gheorghe Poenaru, consilier tehnic FC Bacău.
Radu Ciobanu, antrenor FC Bacău: "Ne-am propus să scoatem fotbaliști, ceea ce duce lipsă Bacăul de vreo câțiva ani buni încoace."
Vasile Jercălău, antrenor FC Bacău: "Obiectivele noastre sunt de a crește copii de la vârsta de 6 ani până la vârsta de 12 ani."
Gruparea nou înființată este aproape de preluarea palmaresului clubului de tradiţie al oraşului, președintele FCM Bacău, Daniel Scânteie, fiind și director al FC Bacău. "Sunt onorat pentru că am fost cooptat în trupa lui Cristi Ciocoiu și sunt convins că dacă a reușit în activitatea de fotbalist, sunt convins că va reuși și în această activitate. Sperăm ca ceea ce facem noi să dea continuitate FCM-ului și sperăm să reușim cu acest nou club," a spus Daniel Scânteie, președinte FCM Bacău.
Personalitățile fotbalului băcăuan dinainte de 1989 au fost numite membri de onoare ai FC Bacău, iar cel care a condus timp de 16 ani fotbalul băcăuan, Corneliu Costinescu, a devenit președinte de onoare al academiei.
"Acum 40 de ani am preluat conducerea acestui club și după 40 de ani m-am trezit președinte de onoare. Sunt bucuros pentru Cristi Ciocoiu pentru că este băcăuan și a avut curajul să facă această asociație privată," a adăugat Corneliu Costinescu, președinte de onoare FC Bacău.
Pentru început, FC Bacău își desfășoară activitatea la o bază sportivă din cartierul Șerbănești.