Cei 800 de tineri care doresc să urmeze o carieră în justiţie au aşteptat cu emoţie să intre în sălile de examen. Ca să le fie mai ușor unii au venit însoțiți de întreaga familie.
"Sper să reuşesc, sper să intru, îmi doresc foarte mult. Soţul o să stea acasă cu copilul şi mami o să facă facultate," a spus Magdalena Andronachi, candidată din Republica Moldova, care a venit la concurs împreună cu soţul şi copilul de doar câteva luni. "Avem emoţii cu toţii, şi acasă şi familia, cu toţii. Aşteptăm acum să dea examenul, după aia rezultatele," a spus Grigore Tătaru, soţul Magdalenei.
Candidaţii au avut la dispoziţie două ore pentru a rezolva un test grilă la limba română, disponibil aici, pe pagina Facultăţii de Drept.
"- Cum ţi s-au părut întrebările? Facile, chiar aş putea spune destul de facile. E un examen pe care poţi să-l iei doar dacă ai citit câteva cărţi la viaţa ta. Şi cum sunt un cititor ardent, atunci n-ar fi o problemă prea mare pentru mine," este de părere un candidat.
"Mi se pare corect că s-a păstrat examenul de admitere. Nu oricine poate face Facultatea de Drept. Este o selecţie, doar cei foarte bine pregătiţi reuşesc să intre," consideră o candidată.
"Au fost simple pentru cine a învăţat. Eu cred că m-am descurcat. - Cât timp te-ai pregătit? - Cam după bac m-am pregătit. Am început să iau DOOM-ul şi să învăţ," a spus o altă tânără.
Facultatea de Drept a scos anul acesta la concurs 200 de locuri la buget, 35 la taxa si 115 la fără frecvență. Tudorel Toader, decanul Facultăţii de Drept: "Din momentul în care am introdus examen de admitere, acum 4 ani de zile, concurenţa este mai mare, atât sub aspectul numărului de candidaţi, dar şi nivelul de pregătire a candidaţilor. 00:09:09:14 După părerea mea, după părerea profesorilor de la facultate, examenul este de natură să ridice calitatea viitorilor studenţi."
Anul trecut, ultima medie de admitere la buget a fost 8,57, iar la taxă 8,40.