Inspectorii sanitar-veterinari şi-au început controalele în piaţa din centrul Iaşului. Primii luaţi în vizor au fost comercianţii de carne şi peşte.
Chiar dacă sunt conştienţi la ce riscuri se expun, nu toţi clienţii sunt atenţi atunci când aleg mărfurile din galantare:
"Dacă iau rău, mă duc acasă cu rău și ce mănânc? - Dar la termenul de valabilitate vă uitați? - Nu, că nici nu văd, și dacă îmi dă așa, așa mănânc."
"La carne verific întotdeauna dar, de regulă, aici aduce proaspăt. - Cum verificați? - Păi mă uit, dacă e închisă, e veche, dacă e mai deschisă e așa, mai proaspătă."
Ermil Dumitriu, reprezentant DSV Iași: "Noi trecem zilnic, iar în perioada înaintea Sărbătorilor de Paște chiar de două sau de trei ori pe zi, să vedem starea de prospețime a produselor care sunt livrate către consumatorul final."
Controalele inspectorilor Direcţiei Sanitar Veterinare vor continua până la Paşte.