Aducerea moaștelor Sfântului Dimitrie face parte dintr-o serie de manifestări organizate de Garnizoana Iași cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri" dar și a 10 ani de la ridicarea bisericii militare din lemn.
"Înseamnă mult pentru mine ca preot, înseamnă foarte mult și pentru militarii mei pentru că și-au dorit să vină marele Mucenic Dimitrie la noi acasă pentru că avem o perioadă de când Sfântul Dimitrie este și ocrotitorul unității nu numai al bisericii noastre și e ca o mulțumire că ne-am întors cu toții din Afganistan," a spus Valentin Pațaligă, preotul Batalionului 151 Infanterie.
La ceremonie au participat soldați care au participat la misiunile din teatrele de război precum și rudele acestora. Credința în Dumnezeu și sprijinul familiei, mărturisesc militarii, sunt lucurile care i-au ajutat să reziste în zonele de conflict.
Cătălin Grădinaru, șef operații și instrucție Batalionul 151 Infanterie: "În momentul în care vorbim de misiunile executate în tearele de operații trebuie să ne referim la două aspecte. Pe de o parte, latura camaradereasca dată de instruirea în comun cu militarii noștri iar pe de altă parte vorbim de latura spirituală, cu dimensiunea ei creștină."
Moaștele Sfântului Dimitrie vor pleca de la Iași către Catedrana Mitropolitană din Sibiu, luni, 15 septembrie, tot cu onoruri militare.