Potrivit procurorilor DNA, ”în cursul anului 2012, inculpatul Dan Cătălin Pipernea, în calitate de executor judecătoresc, a pus în aplicare, cu rea credinţă şi cu încălcarea prevederilor legale în acest domeniu, procedura de executare silită stabilită prin două decizii judecătoreşti. Ca urmare, inculpatul şi-a însuşit sume de bani care nu i se cuveneau, în valoare totală de 243.856 lei.
Astfel, în contextul cererii de executare prin care instanţa a stabilit că SC Centrala Electrică de Termoficare (C.E.T.) SA Iaşi, în calitate de creditor trebuia să primească de la o firmă datornică suma de 227.156,14 lei, inculpatul Pipernea Dan Călin şi-a însuşit o parte din sumele virate de firma datornică, bani pe care ar fi trebuit să îi distribuie creditorului.
În acest sens, în cadrul dosarului de executare, a întocmit documente care atestau, în mod nereal, că firma datornică nu îşi îndeplinise obligaţia, că CET SA Iaşi a cerut reluarea executării silite, că s-au căutat bunuri urmăribile ale debitorului şi că nu au fost găsite, fapt pentru care a încetat executarea silită”, se arată în comunicatul DNA.
Călin Dan Pipernea a fost reţinut astăzi pentru 24 de ore şi va fi dus în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Iaşi, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.
ACTUALIZARE. Potrivit procurorilor DNA, în 2012, Dan Pipernea, în calitate de executor judecătoresc, ar fi pus în aplicare, cu rea credinţă procedura de executare silită stabilită prin două decizii judecătoreşti. Unul dintre dosare se refera la CET Iași. Fosta centrală de termoficare urma să primească bani de la o firma datornică, dar executorul judecătoresc a falsificat actele și a încasat peste 100 de mii de lei.
Executorul a păgubit cu o sumă similară Consiliul Județean Vaslui și o societate electrică din județul Ilfov. Judecătorii de la Curtea de Apel au decis ca executorul să fie cercetat în libertate, dar i-au dat interdicție să părăsească țara timp de 30 de zile.
Întrebat ce a făcut cu banii, avocatu a răspuns irosc: „Oare?!”