Un privilegiu rezervat fără excepție doar celor aleși să pătrundă în ungherele cu miros de ulei și zeci de planșe în lucru este acum accesibil oricărui ieșean. Cinci artiști au decis să se lase expuși privirilor într-un demers denumit Atelier deschis ca act performativ.
"Noi ne-am propus să mutăm atelierele personale în acest spaţiu şi am pornit de la ideea de atelier deschis, un concept care este foarte promovat în afară, însă aici, ne-am gândit că oamenii ar fi mai reticenţi şi nu ar merge efectiv în atelierul personal al artistului şi ne-am propus să ajungem în instituţie direct, să ne punem în drumul oamenilor," explică Ruxandra Răileanu, unul dintre artiștii implicați în proiect.
Atelierul artiștilor, toți absolvenți ai Universității de Arte din Iași, își propune să ofere oprivire de ansamblu asupra muncii care se desfășoară în spatele unei expoziții, dar și să ofere publicului o doză de informare artistică.
„Această acţiune, care poate fi catalogată ca un act performativ, este foarte benefică pentru educarea publicului ieşean, în special pregătirea lor pentru viitoare expoziţie şi viitoare manifestări artistice," a spus Bogdan Armanu.
Ușile atelierului rămân deschise până pe 24 iulie, când va avea loc versinajul. Iar rezultatele atelierului vor rămâne pe simezele Galeriei Theodor Pallady până pe 30 iulie.