Dornici să-și asigure o carieră înainte de terminarea facultății, studenții agronomi au studiat cu atenție ofertele companiilor prezente la târgul de joburi organizat chiar în incinta Universității.
"Anul patru sau la master ai nevoie de loc de muncă. Este foarte greu să găseşti. Depui CV-uri, nu ştii dacă te sună cineva. Aşa, vii aici, vorbeşti cu oamenii faţă în faţă."
"Pe domeniul agriculturii sperăm să fie mai uşor decât în celelalte domenii. Acum, depinde de fiecare, de cunoştinţele acumulate, de cât îşi doreşte să lucreze în acest domeniu."
Chiar dacă experiența nu a fost o condiție eliminatorie din partea angajatorilor, studenţii care au căpătat cunoştinţele teoretice la facultate, dar care au copilărit la țară, au pornit cu un avantaj.
Cele mai multe locuri de muncă au fost de lucrător în ferme, dar tinerii au putut aplica şi pentru posturi de inginer agronom, medic veterinar sau asistent manager.
"În momentul de faţă, căutăm studenţi care să îşi dorească să se dezvolte în domeniul agriculturii, un domeniu care, din punctul nostru de vedere, în momentul de faţă creşte foarte mult în România," a explicat Cătălin Cojocaru, reprezentant al unei firme angajatoare.
Marius Ogrezeanu, organizator târg: "34 de companii au poziţii de recrutare în întreaga ţară. Şi sunt şapte companii care oferă job-uri pentru studenţi şi absolvenţi."
Salariul unui începător care lucrează la fermă este de 1.500 de lei. În cazul companiilor multinaţionale lucrurile se schimbă. Un tânăr fără experienţă poate câștiga și o mie de euro pe lună.