Cele 30 de companii care au participat la târg au pus la dispoziţie aproximativ 1.200 de locuri de muncă. Cei mai căutați au fost programatorii, inginerii, tehnicienii sau agenții comerciali. Angajatorii au pus însă și condiții:
"Trebuie să vorbească cel puțin o limbă străină la nivel avansat pentru că lucrăm doar cu furnizori internaționali și, atunci, comunicarea cu ei se face, în general, în limba lor maternă. Căutăm și limbi care se găsesc un pic mai dificil cum ar fi bulgară, sârbă, croată, rusă pe partea de vânzări," a explicat Cristina Albu, reprezentant al unei companii internaționale.
"Se caută, în mare parte, studenți, absolvenți, în aceeași măsură și tineri cu experiență între 1 și 3 ani dar sunt și joburi care se adresează candidaților cu peste 3-5 ani experiență," a spus Valerica Motoc, organizator.
George Cernătescu, reprezentant al unei companii internaționale: "Un loc de muncă dinamic, posibilități de avansare, un sistem foarte transparent de pontaje, de promovări, de evaluări. Evaluare la trei luni în primul an, transparență, o echipă dinamică, tânără."
Cei mai mulți dintre candidați au recunoscut că principalul criteriu după care își aleg locul de muncă este salariul, iar pretenţiile sunt tot mai mari chiar şi în cazul celor fără experiență:
"Pretenții salariale...de la 600 de euro, cam așa. Eu, deocamdată, nu am experiență, dar cred că aș putea să cer."
"Un salariu cât de cât accesibil pentru un student, de exemplu, sau pentru o carieră pe care ai putea să o dezvolți."
Chiar și cei care nu au fost selectați de angajatori au avut de câștigat. În cadrul târgului au fost consiliați de specialişti în recrutare, de la care au aflat cum pot obţine pe viitor locul de muncă dorit și cum pot evolua în carieră.