De la primele ore ale dimineţii, pescăriile din pieţele ieşene au devenit neîncăpătoare. Clienţii au aşteptat zeci de minute în şir să cumpere peşte proaspăt pentru masa de Florii.
"Oricine ar vrea să mănânce proaspăt şi văzând că e viu şi nu din ăla adus de pe nu ştiu unde."
" - Aţi stat mult la rând? - Cam o jumătate de oră. Asta este la sărbători. Am ţinut post şi acum e dezlegare la peşte şi mâncăm peşte."
Cei mai mulţi au preferat crapul, pentru că era cel mai ieftin, 19 lei kilogramul, dar şi şalăul cu 25 de lei kilogramul.
"Am cumpărat un crap şi un cosaş, proaspeţi, buni. Respectăm tradiţia de Florii, mergem să îi facem la grătar."
"Un crap şi un şalău. Arată foarte bine. Fiind acum cu sărbătoarea Floriilor. - Cât aţi dat pe crap şi pe şalău? - În jur de 60 de lei. - E mult? - Nu, ţinând cont că şalăul este un peşte mai de calitate şi fiind proaspăt, zic că e în regulă."
"Un crap şi un sânger am cumpărat. - Care vi se pare mai bun? - Crapul, dar e familia mai mare şi gustăm din amândouă," spun clienţii.
De Florii, comercianţii se bucură de vânzările uriaşe.
Cristi Opăriuc, vânzător: "Cu o zi înainte sunt vânzările cele mai mari. Crapul se vinde cel mai bine, cam 80 la sută din ce vindem noi. Ieri şi astăzi, cam în jur 1.800, două mii de kilograme."
Comercianţii au vândut la fel de mult peşte şi de Buna Vestire, pe 25 martie.