Computerul tomograf de la Spitalul Judeţean este pus în uz de doar şase ani. Din cauză că, zilnic, este suprasolicitat, aparatul s-a stricat de multe ori în ultimii ani. Au fost efectuate chiar şi 80 de explorări pe zi, iar aparatul suportă cel mult 50.
Mihaela Debita - manager Spital Judeţean Galaţi: "Au fost două etape. A fost o primă etapă care a putut fi rezolvată local de specialiştii noştri, s-a stricat tastatura aceea specială a CT-ului. Iar joi au apărut nişte defecţiuni la soft, pe care inginerii noştri au încercat să le rezolve, dar e în afara posibilităţilor lor".
Acum pacienţii sunt trimişi la o clinică privată din oraş. Asta în cazul urgenţelor. Cronicii sunt puşi pe liste de aşteptare, până când aparatul va fi reparat. Conducerea spitalului a luat legătura cu firma de service care se află în Bucureşti. Vând în vedere că nu există contract între spital şi firma de service, ei vor veni în funcţie de posibilităţi şi priorităţi.
Mihaela Debita - manager Spital Judeţean Galaţi: "Acord cadru există, acord cadru. Se face contract în momentul în care se realizează, e la solicitare. Nu ne putem permite să plătim continuu. De fapt, nimeni nu cred că-şi permite să plătească continuu, decât la solicitate. Fiind acordul cadru, ei se deplasează".
La Spitalul de Urgenţă din Galaţi mai există un computer tomograf nou. Dar nu este încă pus în funcţiune. Pentru asta mai este nevoie de câteva aprobări de la Compania Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare.