Atmosferă de sărbătoare la ediţia din acest a Târgului de Toamnă. Dacă în 2013, producătorii se plângeau că au avut un an sărac, acum tarabele au fost îmbelşugate.
Radu Gheorghe este apicultor de aproape 50 de ani si nu a lipsit până acum de la niciun târg de toamnă.
Radu Gheorghe, apicultor: "Avem tot felul de produse începând de la rapiţă, polifloră, salcâm şi tei. Astea sunt produse de bază ale apicultorului".
Ca-n fiecare an, la mare căutare au fost produsele şi preparatele tradiţionale din carne.
Marius Andronache, producător: "Am încercat să aducem câteva produse tradiţionale, costiţa de porc, muşchiul file, nelipsita pastramă ciobănească de oaie de berbecuţ".
Pentru prima dată la târg, gălăţenii au gustat din delicioasele produse din brânză cu praz şi chimen.
Sabin Mantu, producător: "Tot ce producem noi înseamnă lapte crud, caş, specialităţi din caş, caş cu praz, caş cu chimen, cu mărar".
Nu au lipsit de la târg autorităţile locale, care au degustat din produsele expuse de producători.
Eugen Zaharia, director Administraţia Pieţelor Galaţi: "Un lucru mai îmbucurător care vreau să-l spun este ca nici preţurile, cum spunem noi românii, nu au sărit calul, preţurile sunt la nivelul anilor anteriori".
Cumpărătorii au avut, totuşi, altă părere, dar s-au înghesuit să cumpere produse tradiţionale.
"Am cumpărat gogonele, scumpe, conopida, cartofi, păstăi. Preţurile sunt cam mari. Parcă ieri erau mai mici, astăzi s-au scumpit" a spus un localnic.
"Sunt scumpe produsele pentru nivelul salariilor şi al pensiilor" a declarat alt gălăţean.
Târgul va continua şi în zile de sâmbătă şi duminică.
Gospodinele care nu şi-au făcut, încă, provizii pentru iarnă, pot face o plimbare până în Piaţa Mare.
Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu
Editor web: Dana Costache