100 de km merg bolnavii din oraşul Bălceşti până la primul spital mare din judeţul lor. Urbea a avut până în 2011 o astfel de unitate medicală, dar a fost închisă din ordinul ministrului sănătăţii de atunci. În tot acest timp, primăria oraşului a încercat prin toate mijloacele să obţină redeschiderea spitalului, dar nu a reuşit. Săptămâna trecută, edilul a mai făcut o încercare. A depus un nou memoriu şi aşteaptă răspuns de la Guvern. În clădirea spitalului totul este neclintit din 2011, pentru că primarul a refuzat să doneze paturile, dulapurile şi aparatura medicală
Constantin Tircă are 80 de ani şi suferă de mai multe afecţiuni. Bătrânul face lunar naveta la Spitalul din Râmnicu Vâlcea pentru a se trata.
Nu este singrul om din Bălceşti care are această problemă. Oraşul e îmbătrânit şi majoritatea locuitorilor au nevoie de medici specialişti şi de spital. Cele două ore petrecute pe drum până la Râmnicu-Vâlcea pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte.
Edilul din Bălceşti a depus acum două săptămâni un memoriu la Ministerul Sănătăţii pentru deschiderea spitalului, mai ales că unitatea există şi este dotată cu aparatură medicală.
Medicii de familie din oraş recunosc că un spital pentru comunitatea de aici ar fi necesar.
La începutul lunii aprilie a anului 2011, în urma unei ordonanţe a Guvernului Boc şi a unui ordin al ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, Spitalul Orăşenesc Bălceşti a fost închis după o activitate de peste 100 de ani. După câteva zile, un om a murit chiar în faţa unităţii spitaliceşti după ce a fost adus de urgenţă de rudele care nu aflaseră de decizia guvernamentală.