Apă sulfuroasă cu calităţi terapeutice deosebite se pierde în fiecare zi. La Muereasca, în Vâlcea, din pământ curge apă la fel de valoroasă ca la Olăneşti dar primăria nu are bani să investească în studii care să demonstreze ştiinţific calitatea apelor şi care să aducă investitori. Deocamdată, de tratament se bucură doar localnicii, în timp ce la 30 km distanţă, la Olăneşti, turiştii plătesc 13 lei pentru o jumătate de litru de apă sulfuroasă.
Emilia Teodorescu are 50 de ani și locuiește chiar în zona unde sunt cele trei izvoare cu apă sulfuroasă din Muereasca. Se consideră o norocoasă atât ea, cât și familia ei care de ani buni beau din apa minune.
Majoritatea localnicilor trec pe aici și gustă din apa miraculoasă.
Deși apa face minuni, puțini cunosc că în zonă există aceste izvoare. De câteva luni, debitul lor a crescut și autoritățile s-au gândit să acceseze un proiect cu fonduri europene pentru a investi aici, numai că, nu a fost eligibil. Din bugetul local, în valoare de 300.000 lei, nu își permit nici măcar să plătească un studiu ştiinţific care să certifice calitatea apelor.
Dacă apa minune din Muereasca este gratis, în stațiunea Olănești, situată la 30 de kiloemtri distanță, turiștii plătesc 13 lei, zilnic, pentru un pahar cu apă de la izvoare.
Dacă turiștii ar veni la Muereasca, ar putea fi cazați ori la Mănăstirea Frăsinei, unde există 60 de locuri de cazare, ori la casele particulare.