Un agricultor din Dolj cultivă roşii pentru diabetici. Inginerul din Perişor s-a apucat în urmă cu zece ani de legumicultură, iar in ultimii ani a inceput să producă un soi de tomate cu un conţinut scăzut de zahăr, cu antioxidanţi şi alte substanţe benefice organismului, lucru susţinut şi de specialişti.
Marian Baronescu s-a apucat de agricultură pe cont propriu, în urmă cu zece ani, după ce a renunţat la vechiul loc de muncă. A făcut cercetare în străinătate, în domeniul agricol, iar în ultimii ani şi-a folosit cunoştinţele pentru a cultiva în Perişor acest soi de roşii.
Legumicultorul comercializează roşiile în câteva pieţe din ţară, dar îşi doreşte în viitor să pătrundă şi în supermarketuri. Acest soi de roşii este mult mai scump decât celelalte, pentru că seminţele importate din Turcia sunt de trei ori mai scumpe. Este şi motivul pentru care Marian Baronescu nu produce mai mult de 3 tone pe an. Ceilalţi legumicultori nu se încumetă însă să producă aşa-numitele "roşii dietetice". Clienţii nu sunt obişnuiţi cu acest tip de tomate, iar legumicultorului îi e greu să pătrundă pe piaţă.
Nutriţioniştii spun că proprietăţile pe care le au aceste tomate sunt foarte importante pentru organism.
Craiovenii sunt sceptici în privinţa acestor tomate şi spun că sunt prea scumpe pentru posibilităţile lor. Un kilogram de astfel de roşii costă în medie de 3-4 ori mai mult decât roşiile româneşti.