De ziua sa, Dunărea a primit un cadou din partea voluntarilor. Sute de copii din judeţele prin care trece fluviul au participat la un proiect de ecologizare a malului şi a zonelor care la sfârşit de săptămână sunt transformate în spaţii pentru picnic. După curăţenie, copiii au lansat pe apele Dunării bărcuţe de hârtie pe care şi-au scris dorinţele.
La Corabia, pe malul Dunării, zeci de copii au venit încă de dimineaţă. Înarmaţi cu mănuşi şi saci de plastic, copiii au curăţat de gunoaie toată faleza. Le-a luat mai bine de jumătate de zi.
„Am adunat deşeuri, am făcut ceva în folosul naturii, să o bucure şi sper ca ceilalţi care vor veni aici să înţeleagă acest lucru şi să o preţuiască foarte mult”, spune o adolescentă
După lecţia de ecologizare a urmat lecţia de biologie. Copiii au învăţat despre mediu şi despre Dunăre.
“Această educaţie ecologică face parte din personalitatea unui adult. Un viitor cu adulţi civilizati, cu adulţi sănătoşi”, spune Ioana Nedianu, profesor de biologie.
“Oamenii fiind preocupaţi numai de a îşi realiza nişte resurse de venit, pun pe locul doi tocmai ceea ce este foarte important, că pământul nu este nemuritor dacă nu îl protejam”, a subliniat Rodica Diaconu, profesor.
Acţiunea „Let's do it, Danube”, în care au fost implicate judeţele riverane Dunării, face parte din proiectul „Let's Do It, România!" cel mai mare proiect de implicare socială din ţara noastră. O mână de ajutor le-au dat copiilor jandarmii şi Poliţia de frontieră.
La finalul acţiunii, copiii au urat la mulţi ani Dunării prin mesaje scrise pe bărcuţe din hârtie, pe care le-au lansat apoi la apă.