Două primării din Vâlcea se luptă în instanţă pentru Pârtia Transalpina din judeţ. Miza nu este doar domeniul de 300 de hectare , cu pârtii şi telegondola. Edilii sunt intersaţi mai degrabă de taxele pe care le vor colecta de la patronii din zonă. Complexul nu este terminat deocamdată, pentru că autorităţile au oprit finanţarea.
Primăriile care îşi dispută complexul schiabil sunt de o parte şi de cealaltă a muntelui. În anul 1990, terenul a fost retrocedat comunei Vaideeni, care l-a cerut în instanţă şi acum are acte de proprietate asupra lui. Acum un an, edilii din Voineasa au dat în judecată vecinii, pe motiv că retrocedarea a fost ilegală. Miza stă în taxele şi impozitele care vor veni de la patronii firmelor din staţiunea de schi.
''Eu am cerut anularea hotărârii prefectului prin care golul alpin bora a fost dat într-un mod abuziv primăriei Vaideeni şi care niciodată nu a avut proprietăţi acolo. Primarul spune că au fost împropietăriţiîn 45.E o minciună. Nu e adevărat.'' ,a declarat Gheorghe Stanciu - primar Voineasa
''Tocmai asta este pentru dânşii marea atracţie: taxeleşi impozitele care vor veni după aceea când se va da în folosinţă la capacitate maximă aceastăstaţiune.'',a spus Doina Diaconescu, viceprimarul comunei Vaideeni.
Construcţia staţiunii Transalpina a început în urmă cu 3 ani. Atunci Consiliul Judeţean Vâlcea a încheiat un parteneriat cu ambele comune care acum se războiesc: Vaideeni şi Voineasa. Constructorul pârtiei aproape că a terminat lucrările, dar cu bani împrumutaţi de la bănci. Firma mai are de încasat de la stat 11 milioane de euro, şi pentru că de aproape trei ani nu a mai primit un leu, a dat în judecată primăria Voineasa. La rândul lor, edilii din Voineasa vor să ia domeniul schiabil şi să se autofinanţeze, după ce banii de la Guvern au fost tăiaţi.