De Revelion, schimbăm meniul. Dacă până acum carnea de porc a fost cel mai bine vândut produs în pieţele din Craiova, în aceste zile cea de curcan i-a luat locul. Oamenii spun că este mai sănătoasă. De asemenea, ca să diversifice meniul de Revelion, unii cumpără şi peşte.
Dumitru Răhuţ a venit în târg de la peste 30 de kilometri. Ştie că acum se vinde cel mai bine carnea de curcan şi negociază aprig.
Pentru un curcan între 7 şi 10 kilograme, cei interesaţi plătesc până la 200 de lei. Chiar dacă este un moft culinar, nu renunţă la avea pe masa de Anul Nou carnea albă, cu puţin colesterol.
"E normal, de Crăciun aşa se mănâncă, curcan, de Anul Nou, curcan, ca americanii, ne-am luat şi noi după americani acum", spune un bărbat.
Şi pescăriile din oraş au fost aglomerate. Vânzătorii abia dacă îşi mai vedeau capul de treabă.
"Aşa e o datină la noi, ca de Anul Nou să ai un peşte pe masă, nu că îl şi mâncăm", spune un cumpărător.
Dacă e să ne luăm după tradiţie, singura carne pe care o putem mânca în noaptea dintre ani este cea de curcan, dar şi de peşte, pentru a fi uşori tot anul care vine.