Cei peste 60 de propirietari din zonă au cumpărat, la sfârşitul anului 2004, de la Primăria Mangalia, terenuri situate în curtea spitalului municipal. Deşi în caietul de sarcini se stipula că administraţia locală asigură toate utilităţile, nici până în momentul de faţă, noul cartier de vile nu are reţeaua proprie de electricitate.
Pentru situaţii de avarie, spitalul, dar şi oamenii din cartier au o soluţie de moment.
"Trebuie luat un transfoemator şi recablarea celor care locuiesc în curte. Pentru că, în momentul de faţă, transformatorul şi reţeaua de distribuţie a energiei este dimensionată doar pentru un consum al spitalului şi eventual una două clădiri pe lângă." declară Liviu Mocanu, directorul Spitalului Municipal Mangalia
Disperaţi de situaţie, atât conducerea spitalului, cât şi proprietarii caselor i-au cerut primarului să rezolve problema.
La rândul său, primarul Mangaliei, Radu Cristian, speră să rezolve problema cel mai târziu la începutul anului viitor, investiţia fiind una destul de costisitoare pentru administraţia locală, în jur de 300.000 de lei. Până atunci, pentru proprietarii caselor nu există altă variantă decât cea de acum.
"ENEL-ul sau compania care furnizează acest serviciu facturează la spital, după care spitalul, un angajat al spitalului se duce din poartă în poartă şi le spune, dumneata ai de plătit 10 lei, 20 de lei", declară Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia
În decembrie 20122, în Mangalia a fost o pană de curent generală de peste 8 ore. Cei care sunt branşaţi la reţeaua spitalului au avut curent electrică graţie generatorului. La un moment dat, însă, combustibilul s-a terminat şi spitalul nu a avut energie electrică timp de o oră şi jumătate.