În urmă cu zece ani, soţul Aureliei Pătrănoiu a suferit un accident vascular cerebral. Medicii i-au spus că trebuie să ducă o viaţă sănătoasă. A aflat că struţul are carnea cu cel mai puţin colesterol şi iniţial au cumpărat 12 struţi din Ungaria. Nici nu s-au gândit că după trei ani vor face o afacere care să meargă.
Cei doi fermieri şi angajaţii lor se îngrijesc de struţi ca de propriii copii. Ouăle de sunt păstrate în incubatoare speciale pe care au dat 23.000 de euro.
Puii de struţ sunt crescuţi ca nişte regi. Camerele lor speciale au încălzire, aerisire şi ..pardoseală. După ce ajung la maturitate, o parte sunt păstraţi pentru carne, o parte pentru reproducere. Îngrijirea lor nu este tocmai simplă: în fiecare dimineaţă beau un cocktail de cereale, de trei ori pe zi mănăncă lucernă, iar apă trebuie să aibă la discreţie.
Carnea de struţ este foarte cautată. Un kg costa la producători 30 de lei în timp ce în magazine clienţii dau pentru un kg până la 100 de lei.
Cei doi fermieri spun că un struţ costă până la 400 de euro, iar cele mai multe cereri de cumpărare pentru carne şi ouă le au cu preponderenţă din Elveţia şi Italia.
Struţul este o pasăre care poate ajunge până la 150 kg şi poate trăi până la 70 de ani. Cel mai bătrân din ferma constănţenilor are 15 ani.