Zona Peninsulară a oraşului este plină de şanţuri, gropi, fire electrice ieşite din beton sau excavatoare care muşcă din pământ. Pentru credincioşi va fi un adevărat test de răbdare ca să ajungă pe faleză.
Constructorii spun că vor face tot posibilul pentru ca enoriaşii să nu aibă parte de disconfort.
Iliuţă Cioroiu, director firmă de construcţii: "De Paşte, gardurile aferente organizării de şantier vor fi date jos, pentru a permite accesul publicului în zona de acrivitate, după care se vor repoziţiona."
Ciprian Sobaru, şeful Biroului Rutier Municipal Constanţa: "Accesul autovehiculelor se va face de pe strada Traian prin coborâre prin bulevardul Marinarilor, până la intrarea în Portul Constanţa, iar returul, ieşirea din această zonă se va face tot pe acest traseu. "
Lumina sfântă va fi adusă de arhiepiscopul Tomisului, cu barca, din largul mării.
Călin Gavrilaş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului: "Este prima dată, după 10 ani, când arhiepiscopul revine, la Constanţa, la Cetedrala Arhiepiscopală. Ştiţi foarte bine că, în ceilalţi ani, s-a oficiat învierea în diverse locuri în apropierea Mării Negre. "
După slujbă, credincioşii vor merge în procesiune pe drumul care leagă faleza Cazinoului de Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.
Poliana Căpitan, reporter Digi24 Constanţa: "Drumul pelerinilor se va sfârşi, aici, în curtea catedralei unde a fost amenajat un altar în aer liber, de unde Înalt prea Sfinţia Sa, Teodosie, va oficia Slujba de Înviere."
Credincioşii vor primi 5000 de pachete cu pască. Cei care nu se vor grăbi să ajungă acasă cu lumina sfântă, vor putea râmâne şi la liturghie, care se va termina dimineaţă în jurul orei 4.00.
reporter: Poliana Căpitan
operator: Alex Brînzaru
editor web: Anca Medrea