Zeci de standuri îmbie cumpărătorii cu produse care mai de care mai apetisante.
Leana Grigore, producător din Sighetu Marmaţiei: "Ăsta e tocat cu barda. E tocat la cuţit, la satâr. După aia nu punem în afară de sare piper şi boia nu punem nimica. La noi toate se fac cu boia."
Leana Grigore este din Sighetu Marmaţiei şi acesta este cel de-al 4 lea an de când vine la Târgul de Crăciun din Constanţa.
Ea spune că pentru a pregăti bucatele s-a apucat de treabă în urmă cu o lună, ajutată de alţi 6 membri ai familiei sale. 20 de porci a taiat pentru lebăr, caltaboş, tobă, cârnaţi, jumări sau şoirici.
Leana Grigore, producător din Sighetu Marmaţiei: "Din moşi strămoşi şi bunicii s-au ocupat cu aşa ceva şi tata a fost măcelar şi la noi se moşteneşte în familie, deci creştem porcii, cu asta ne ocupăm."
Producătorii spun că murăturile sunt ideale pentru asezonarea bucatelor de sărbători.
Nicu Săndel, producător din Tulcea: "Pentru masa de Crăciun recomandăm salata de crudităţi care este foarte bună, gogşarii umpluţi cu conopidă şi castraveţii muraţi."
În fiecare seară, trupe de copii aduc sărbătorile de iarnă mai aproape prin colinde.
Târgul de Crăciun de la Pavilionul Expoziţional va fi deschis până în noapte de ajun.
reporter: Annabelle Borş
operator: Victor Niţă