Dunărea a inundat sute de hectare de pădure, terenuri agricole, păşuni şi fâneţe. Acest lucru se întâmplă de fiecare dată când debitul fluviului creşte, iar solul nu mai poate fi lucrat.
Poliana Căpitan, reporter Digi 24 Constanţa: "În urmă cu 3 ani, pe aceste terenuri se cultiva floarea soarelui, porumb şi grâu. Din cauza infiltraţiilor şi a faptului că staţia de desecare nu mai funcţionează, proprietarii le-au abandonat".
De la sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile locale au decis să pornească staţiile de pompare, dar proprietarii terenurilor spun ca acestea nu fac faţă.
Marian Mihai, proprietar teren: "Trebuia să funcţioneze de astă iarnă, să fi fost canalele goale. Se aşteptau să vină inundaţiile primăvara, că Dunărea inundă primăvara întotdeauna."
Fermierul este supărat. Înainte de inundaţii a însămânţat 120 de hectare de teren cu floarea soarelui, dar recolta a fost distrusă. Omul a pierdut toţi banii investiţi: 180.000 de lei.
Astăzi, câţiva muncitori s-au mobilizat în jurul digului din localitate. Au pus pe stăvilar aproape o tonă de pământ ca să nu cedeze.
În satul Vadu Oii, apa Dunării a ajuns până la digul de apărare.
Localnicii sunt resemnaţi: nu a fost an în care gospodăriile şi casele să nu le fie inundate.