Are de la mămică puţin alb, la botic şi pe la picioare, dar a dominat culoarea masculului, culoare închisă-roşcată, spune directorul Microrezervaţiei.
Să facem cunoştinţă cu Gilette. Puiul este foarte precoce, aşa că s-a ridicat repede în picioare şi a început să meargă. Exact ca într-o familie, este îngrijit în permanenţă de părinţii şi de celălalte trei lame. Puiul cu stea în frunte nu face niciun pas fără să fie atent supravegheat de adulţi.
Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal al Ştiinţelor Naturii: "S-a născut alaltăieri, pe la ora 5, eram aicea. Ce să zic, aceste mamifere sunt foarte interesante din punct de vedere reproductiv, fiindcă nasc pui foarte definitivaţi."
Puiul de lamă a devenit peste noapte vedeta rezervaţiei.
"Este foarte frumos, sper să ajungă exact ca părinţii. Este foarte mic şi are o culoare deosebită", au spus vizitatorii.
Gilette este o provocare pentru angajaţii de la Delfinariu. Este pentru prima dată când cresc un pui de lamă. Ştiu din cărţi de specialitate că nu trebuie stresat şi nici să se atingă de el timp de trei luni, cât este sugar.
Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal al Ştiinţelor Naturii: "Nici nu am pus mâna pe el, nici nu am vrut să vedem ce sex are. Nu ne interesează deocamdată decât să fie sănătos, să fie bine, că un mascul, un pui de alpaca mascul, ce o fi el este de dorit la noi la rezervaţie."
Lamele sunt animale sociabile care trăiesc în munţii Anzi în turme de până la 20 de exemplare. În Constanţa aceastea îşi împart ţarcul în mod neobişnuit cu cinci pelicani.
reporter: Annabelle Borş
operator: Alexandru Brînzaru