Robotul a fost construit de studenţii Academiei Navale şi face parte dintr-un proiect de cercetare al Forţelor Navale.
Prototipul poate face supraveghere sub apă în lacuri, porturi şi în mediul marin. De asemenea, poate fi dirijat de la distanţă şi are rolul de a ajuta scafandrii în timpul operaţiunilor de recunoaştere.
Nu numai statul nostru se poate mândri cu dispozitive performante.
Firmele de profil din ţară şi străinătate şi-au prezentat ultimele inovaţii în domeniu: sisteme de automatizare, echipamente hidraulice şi de tratarea apei, sisteme de comunicare, electrice, de ventilatie şi de pompare.
"Ne ajută în primul rând să cunoaștem impactul pieție, să cunoaștem mai bine piața românească din industria marină, dacă este dinamică sau nu", a spus un vizitator.
"România, în Europa, cred că este una dintre ţările care recondiţionează navele existente şi construieşte nave mai mult decât alte ţări, decât multe alte companii din state ca Norvegia şi Olanda.", a declarat un expozant străin.
La acest eveniment a fost prezent şi ambasadorul Olandei la Bucureşti.
Matthijs van Bonzel, ambasadorul Olandei la Bucureşti: "Este un eveniment foarte important pentru constanta sa arate ca este o parte de baza in dezvoltarea acestui sector."
Liderii maritimi internaţionali își expun produsle în perioada 13-15 mai 2014, la cea de-a 10 editie a Europort Romania, în staţiunea Mamaia.
reporter: Marieta Iorga
operator: Matei Ghioc
editor web: Anca Medrea