Nisipul kinetic este foarte diferit de nisipul obişnuit: are o textură fărâmicioasă, nu se lipseşte de mâini dar în acelaşi timp este foarte uşor de modelat.
Atunci când terapiile clasice nu mai dau roade şi copiii nu se pot concentra, sunt irascibili şi necomunicativi, aceştia sunt duşi în camera senzorială, unde sunt înconjuraţi de diverşi stimuli.
Cristina Gemănaru, psiholog: "Copiii trec prin astfel de comportamente de agitaţie. Este foarte greu în terapie să le stopezi aceste comportamente de agitaţie prin tehnicile clasice. Aşa că prin stimulare la nivel senzorial reuşim să realizăm tot ceea ce nu reuşim la nivel conştient."
În aceeaşi cameră există un covor din iarbă, piatră, bambus, răşină sau funie pe care copiii pot păşi în talpile goale. Psihologii spun că aşa îi ajută să nu le fie teamă de mediul care îi înconjoară.
Adrian Gemănaru, psiholog: "Covorul senzorial este împărţit în 5 secţiuni diferite, ei încep cu prima parte, nivelul 1 este confecţionat din bambus mic, după care trec la următoarea etapă, este undeva nivelul 2, avem gazonul."
Părinţii spun că de când îşi aduc copiii la acest tip de terapii moderne, rezultatele sunt vizibile.
Denis Cai, părinte: "Copilul meu se simte mai bine, mai calm decât în trecut, se concentrează mai bine şi este mult mai relaxat."
O oră de terapie care implică tehinici clasice îmbinate cu cele moderne costă 35 de lei, iar copiii au nevoie de 3 sedinţe săptămânal pentru a face progrese.
reporter: Annabelle Borş
operator: Florin Boboc