Niciun cumpărător pentru vilele de protocol scoase la licitaţie

Data publicării:
cumparator 20vile-47836

Deşi statul a decis încă de anul trecut să vândă câteva dintre vilele de protocol situate la malul mării, până acum nimeni nu s-a arătat interesat, cel mai probabil din cauza preţurilor exagerate. Cu toate acestea, RA-APPS nu a lăsat niciun ban din preţ.

Nici pentru alte vile, situate chiar pe malul mării, nu s-au găsit clienţi.

Cele două proprietăţi au mai fost scoase la licitaţie şi în 2012.

Experţii imobiliari din Constanţa consideră că preţurile solicitate de RAAPPS pentru cele două vile nu sunt justificate, mai ales că acestea nu sunt situate în zone de interes din punct de vedere turistic. Şi acesta nu este singurul contraargument.

"TVA-ul la construcţii, în general, pune o ancoră greu de ridicat cumpărătorului, 25%, practic un sfert din construcţie trebuie plătită pentru acest TVA. Nu toţi cumpărătorii sunt societăţi ca să-şi deducă acest TVA, să valorifice cumva acest TVA." declară Marius Coman, agent imobiliar

De altfel, potrivit agenţilor imobiliari, cu 1,3 milioane de euro, cei interesaţi pot achiziţiona o pensiune sau un minihotel în staţiuni mult mai bine cotate de pe litoralul românesc.

Agenţii imobiliari din Constanţa mai consideră că, în condiţiile actuale, preţul corect pentru cele două vile este de două ori mai mic faţă de preţul stabilit de RAAPPS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri