Obţineţi o stare de confort pe o perioadă de şase luni, 12 luni după un tratament, o cură balneară. Şi vine şi barza, nu? Vine şi barza.
De mai bine de trei ani, Anca Leţea, în vârstă de 35 de ani, încearcă să rămână însărcinată. Medicul i-a recomandat, pe lângă tratamentul clasic, procedurile cu nămol de la Techirghiol.
Anca Leţea, pacientă: "Toată lumea spune că aici se întâmplă minuni şi mi-am pus toate speranţele. Iniţial, voriam fetiţă dar...prin câte trec...nu mai vreau. Vreau băiat."
Timp de zece ani, medicii specialişti ai Sanatoriului Balnear din Techirghiol au analizat rezultatele înregistrate în cazul femeilor infertile. Rezultatele au întrecut aşteptările medicilor iar tratamentele au avut rezultate mai bune decât tehnicile artificiale, costisitoare şi dureroase în acelaşi timp.
Dr. Ştefan Ciornei, medic primar ginecolog, SBRM Techirghiol: "Rata de succes la fertilizărilor este cam de 10-15 la sută, iar la noi de 20%. Deci, pe un tratament mult mai ieftin şi non invaziv."
Nămolul este încălzit la o temperatură de 40 de grade Celsius şi se înfăşoară în tifon. Se aplică intern timp de cel puţin două săptămâni.
Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Studii aprofundate în ceea ce priveşte eficienţa nămolului în tratarea afecţiunilor ginecologice au început să se facă de prin anii 50, însă referinţele sunt mult mai vechi. În antichitate, femeile care nu puteau să rămână însărcinate erau trimise la băi de nămol şi la plajă."
Nămolul are efecte benefice pentru o gamă largă de afecţiuni neurologice, locomotorii, reumatismale sau dermatologice.
Acum, sanatoriul este ocupat în proporţie de 70 la sută dar, de la sfârşitul lunii, toate cele 855 de locuri vor fi programate până în septembrie inclusiv. Preţul pentru asiguraţi variază între 50 şi 120 de lei pe zi, în funcţie de confort şi proceduri, iar cel pentru neasiguraţi este de 208 lei pe zi.
reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru