Stivele de legume şi fructe care stăteau în urmă cu nici două săptămâni pe tarabe au dispărut. Cea mai mare parte din marfă a îngheţat, iar negustorii s-au văzut obligaţi să o arunce.
Ce produse le-au rămas fără să fie afectate de îngheţ au fost acoperite, fiind de altfel şi singura variantă pe care au avut-o la îndemână ca să le protejeze de temperaturile foarte scăzute.
Şi pentru că marfa e puţină şi aproape degerată, nici clienţi nu mai sunt aşa cum erau înainte ca vremea să se schimbe.
Ca să îşi recupereze paguba, vânzătorii au mărit preţurile legumelor şi fructelor, iar cumpărătorii se orientează acum către supermarketuri.
În această perioadă, kilogramul de rosii a ajuns să coste 6,5 lei, castraveţii 8 lei, salata verde 4 lei iar ardeii 10 lei, aproape dublu, comparativ cu perioada verii.
reporter: Loredana Vesparu operator: Alexandru Brânzaru