O sută de gospodine, din toate colţurile Dobrogei au muncit zi lumină pentru a aduce la târg cele mai gustoase mâncăruri.
Nicio masă nu ar fi completă însă fără un desert însiropat, cu multă miere şi nucă din belşug.
"Acestea sunt nişte mere, fierte în sirop, sunt scobite în mijloc, unde am pus nucă, scorţişoară, zahăr, iar deasupra am făcut o cremă de vanilie", a spus una dintre gospodine.
La câteva mese distanţă o altă gospodină ne ispiteşte cu ahure, o prăjitură asemănătoare unei budinci, pentru care se combină fructe şi legume.
"Un amalgam de fructe şi legume, o combinaţie de dulce cu sărat. Fructe ar fi caisele uscate, smochinele, gutuile, iar legumele, fasolea şi porumbul", a spus o altă gospodină.
Sute de gurmanzi s-au înghesuit la concursul culinar. Unii ca să cumpere, alţii ca să fure secrete gastronomice.
După ce au degustat din toate produsele şi juraţii concursului au dat verdictul. Toate preparatele turceşti sunt la fel de gustoase şi merită să fie premiate.