Grupul ţintă al proiectului este format din 250 de studenţi şi masteranzi ai Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei de la Universitatea Ovidius din Constanţa, iar starul va fi dat de un workshop cu participare internaţională care va avea loc în perioada 21-24 iulie unde se vor prezenta noţiuni teoretice de cercetare pedagogică.
Daniela Căprioară, manager de proiect: "Prin proiect, în grupul ţintă sunt vizaţi viitori specialişti în educaţie însă efectul pe termen lung al proiectul se exinde şi asupra specialiştilor în practică."
Primele cercetări vor viza atmosfera de la cursuri, rezultatele elevilor, gradul de delicvenţă a acestora dar şi compatibilitatea metodelor de studiu şi eficienţa acestora în practică. De asemenea, iniţiatorii proiectului sunt interesaţi şi de relaţia dintre profesor şi elev.
Virgil Frunză, reprezentantul Universităţii Ovidius: "Eu vreau să vă afirm că cercetarea în educaţie reprezintă un demers important sau foarte important."
Modul de formare a celor 250 de participanţi care vor face parte din acest proiect este alcătuit din două părţi. Prima parte este teoretică, unde li se vor prezenta noţiuni de cercetare teoretică, iar în cea de-a doua parte aceştia vor pune în practică ce au învăţat.
Damian Totolan, expert în psihopedagogie: "Vom alege nişte teme astfel încât să fie utile societăţii, şcolii româneşti, profesorilor şi nu în ultimul rând părinţilor şi elevilor."
Proiectul mai vizează şi înfiinţarea unui centru de documentare pentru studenţi dar şi conceperea unui software, despre care iniţiatorii susţin că este util în selectarea metodelor de cercetare.