Ideea a apărut prima dată în oraşul Napoli, dar s-a extins repede în toată Europa. O persoană care ar vrea să bea o cafea, dar nu îşi permite, sau nu are bani în buzunar, se bucură de generozitatea voastră fără să plătească.
Victor Maxim, promoter concept: "Nu de puţine ori, fiecare dintre noi am fost puşi în situaţia să ne uităm portofelul acasă, ori am vrut să impartaşim bucuria unei cafele foarte bune cu cineva din jurul nostru".
Clienţii fac zilnic acte de caritate, iar in cafenelele în care este utilizat acest sistem sunt între 10 şi 15 cafele în aşteptare.
Atât cei care le dăruiesc, cât şi cei care le primesc sunt bucuroşi, iar asta înseamnă că ideea cafelei în aşteptare funcţionează aşa cum trebuie.
Sebastian Eric, barista profesionist: "De multe ori acele persoane sunt plăcut impresionate şi la rândul lor se întorc şi achită şi ele o cafea în plus pentru cineva care poate fi în situaţia lor".
În Constanţa, conceptul este încă în fază incipientă şi nu sunt mulţi cei care îl cunosc. Dar constănţenii care l-au îmbrăţişat, îl susţin cu mare drag.
"L-am mai folosit în Irlanda, când am fos în vizită la fratele meu. Si mi s-a parut o idee foarte buna, am avut ocazia să profit de pe urma asta si m-am gandit ca e bine să faci mai departe, la fel", a spus Andreea Ionescu.
Aşadar, dacă rămâneţi fără bani sau nu aveţi timp să ajungeţi la bancomat, puteţi să beţi o cafea din partea unei persoane necunoscute. Să nu uitaţi, însă, că şi dumneavoastră puteţi întoarce oricând favorul.
reporter: Loredana Vesparu
operator: Cătălin Vârban
editor web: Anca Medrea
editor web: Anca Medrea