A început deratizarea în Constanţa. 1.500 de capcane au fost amplasate în spaţiile verzi din municipiu
Data publicării:
Prima oprire a angajaţilor primăriei a fost la Gara Constanţa, acolo de unde s-au strâns de-a lungul timpului cele mai multe sesizări de la cetăţeni.
"Adevărul este că sunt o mulţime de şobolani, de şoareci. Aţi văzut dumneavoastră? Da, uitaţi în zona asta. Da? Da în toamnă, aici. Dar e o treabă bună. Era necesar.", a spus un trecător.
Până la finalul acţiunii 1.500 de cutii cu otravă pentru rozătoare vor fi amplasate în tot oraşul. Cu toate că substanţele toxice sunt introduse în cutii speciale şi în locuri atent selecţionate, unii părinţi sunt îngrijoraţi de faptul că, în joaca lor, copiii ar putea da peste ele.
"Nu ar fi trebuit să ne anunţe şi pe noi cineva? Că avem copiii mici şi atuncea există riscul de a băga în guriţă, cum sunt ei micuţi. Cred că mă retrag din parc.", a spus o femeie.
Luiza Pare, inspector în Primăria Constanţa: "Staţiie de intoxicare au inscripţionate cu mesaje cu atenţie pericol a nu se atinge acestea nu sunt lăsate la vedere. Nici măcar animalele nu pot ajunge la ele. Sunt introduse în aliniamentele stradale, nu se văd."
Acțiunea de igenizare va continua în zona Poarta 6 şi se va termina staţiunea Mamaia.