Numărul celor înscrişi, în această sesiune, la Medicină Dentară, este cu atât mai spectaculos, cu cât, în 2014, la aceeaşi specializare, s-au înregistrat doar trei candidaţi pe loc.
Sorin Rugină, rectorul Universităţii Ovidius: Faptul că, la admiterea de anul trecut, în mod paradoxal, au rămas locuri pentru toamnă a arătat că a fost o admitere corectă şi a crescut, ca să zicem aşa, încrederea candidaţilor.
Proba scrisă a examenului de admitere a fost programată în această dimineaţă. Candidaţii au avut de rezolvat un test grilă alcătuit din o sută de întrebări - 75 din anatomie şi 25, la alegere, din fizică sau din chimie. Au avut la dispoziţie trei ore.
Aureliana Caraiane, decanul Facultăţii de Medicină Dentară a Universităţii Ovidius: Este o specializare care dă posibilitatea absolventului de a putea lucra efectiv în cabinet după terminare şi după susţinerea licenţei. Nu mai are nevoie de rezidenţiat, nu are nevoie de alte supraspecializări.
Însă nu toţi cei care au venit la proba scrisă au de gând să rămână studenţi aici, în cazul în care vor fi admişi. Andreea Amalia Toma s-a înscris şi la Medicină Generală şi spune că preferă această specializare. S-a prezentat la examen numai pentru a-şi verifica, încă o dată, cunoştinţele.
Andreea Amelia Toma, candidat: Am venit, totuşi, ca să îmi mai dau eu mie un test, ca să văd cam care e nivelul meu.
Emoţiile candidaţilor nu vor fi prea mult timp prelungite. În această noapte, se vor afişa rezultatele preliminare ale admiterii. După aceasta, timp de 24 de ore, se pot depune contestaţii.
reporter: Adrian Herţa
operator: Florin Boboc