Szilard are 22 de ani, este din Bistriţa şi învaţă acum pentru prima oară să joace tenis de câmp. Mărturiseşte că nu se gândea niciodată să facă acest lucru, cu atât mai puţin într-un scaun cu rotile.
"Chestie foarte faină, eu aşa zic şi îmi place că au venit italienii să ne arate cum trebuie să ne jucăm şi vreau să încerc şi altă dată", spune tânărul.
"Îi greu la început ca orice, dar la un moment dat, intră senzația de competiție, intră jocul, un pic de fluiditate și îi joacă, nu are cum să nu-ți placă", spune o participantă.
20 de tineri din Transilvania învață să joace tenis de câmp în scaune speciale, aduse din Italia pentru acest curs. Inițiativa i-a aparținut lui Cătălin Mariș, protagonistul celebrei fotografii de la Electric Castle, din timpul concertului The Prodigy. Și atunci, ca și acum, a vrut să demonstreze că persoanele cu dizabilităţi motorii nu trebuie să aibă niciun fel de limite în viață, cu atât mai puţin în sport.
"Sportul, în general, te ajută să treci mai uşor peste limite, cu siguranţă asta vrem să promovăm, în afară de faptul că e sănătos şi bine pentru tine, găseşti un motiv să ieşi din casă şi de a face ceva util şi făcând sport cu siguranţă şi mentalitatea ta se va schimba, în sensul în care vrem să faci mai mult tot timpul", a afirmat tânărul.
Din Italia, acolo unde s-a stabilit, Cătălin a adus şi un instructor de tenis pentru acest curs, la rândul său victimă a unui accident în urma căruia a ajuns într-un scaun cu rotile.
"În Italia, acest sport este faimos, nu există nicio problemă, foarte mulţi oameni joacă în Italia, iar acum prietenul meu Cătălin a vrut să facă acest lucru şi în România şi i-am spus că îl voi ajuta. Sunt fericit, pentru că şi aici există un interes pentru asta", spune Paolo Mazzacani, fost tenisman.
Cătălin Mariș este determinat acum să continue acest curs, dar și să promoveze accesibilizarea spațiului public din România pentru persoanele cu dizabilități motorii.