Candidaţii spun că subiectele cu fost accesibile, mai de învăţat pentru examenul din vară.
"La primul subiect am avut un text epic cu diferite întrebări pe baza lui, la al doilea, un eseu argumentativ privind comunicarea sau importanţa comunicării dintre părinţi şi copii, iar la al treilea subiect, să prezentăm tema şi viziunea despre lume, într-o poezie aparţinând lui Eminescu, respectiv Bacovia", a precizat o elevă.
"Am ales Eminescu că a fost mai uşor, mai la îndemână. În astea 3-4 luni, după mine, trebuie să te pregăteşti destul de intens. Iar dacă iei o notă proastă la simulare, trebuie să te pui pe învăţat", a afirmat un elev.
"Colega noastră care este membră în comisie şi care este profesoară de limba română a verificat dimineaţă subiectele înainte să intre în sală şi a spus că sunt de dificultate medie, accesibile şi toţi elevii ar putea să le rezolve", a declarat Mirela Budişan, preşedinte de comisie de Bacalaureat.
Aproape 600 de elevi au nu au susţinut proba. Cei care s-au prezentat la examen au trebuit să respecte însă regulile după care e organizat examenul de Bacalaureat.
"Ca la examenul normal, elevii nu au avut voie să intre cu mijloace de comunicare, cu manual. Au intrat doar cu buletinul în sală, sunt aşezaţi alfabetic", a adăugat Mirela Budişan.
Simularea examenului de Bacalaureat continuă cu proba scrisă la limba şi literatura maternă şi miercuri cu cea la alegere, la matematică sau istorie. Vineri vor mai da examen doar elevii clasei a XII-a care vor susţine simularea probei la alegere a profilului şi specializării.
Rezultatele vor fi afişate în 12 martie.