În satul Nireș, din județul Cluj, urnele secţiei de votare au fost amplasate în vechea sală de ședințe a CAP-ului, aflată chiar lângă depozitul unde, până înainte de 1989, erau depozitate cerealele.
"Avem 984 de votanti. Din anul 2004, când am venit eu primar, am renovat acest sediu. A fost sediul CAP-ul, practic, în paragină nu erau numai pereţii, nu avea acoperiş. Votul se desfăşura în şcoală şi am zis să facem şi secţia de votare tot aici. Cred că ea corespunde şi ca mărire şi aspect", a declarat Pavel Goron, primarul comunei Mica.
La 50 de kilometri de Cluj-Napoca, într-un sat de munte de lângă Băișoara, votul la alegerile europarlamentare se va organiza în casa mătușii Paraschiva. Este deja al treilea scrutin care are loc în gospodăria femeii.
"Pentru faptul că cealaltă secţie, de la Muntele Săcel, e departe de cele două sate, aici votează cetăţenii din două localităţi. Votează în jur de 200 de persoane", a precizat Minodora Luca, primarul comunei Băișoara.
Mult mai aproape de oraș, în comuna Baciu, într-o zonă rezidențială, alegătorii vor vota într-un fost magazin. Una dintre sectiile de votare din comuna Baciu va fi amenajată într-un spaţiu unde până nu demult a funcționat reprezentanța unei firme care vindea centrale termice. Peste 2.500 de persoane sunt arondate acestei secții de votare.
În judeţul Cluj sunt aşteptaţi la urne peste 590.000 de alegători. Autorităţile au amenajat 653 de secţii de votare. Cele mai multe sunt în Cluj-Napoca, în unităţi de învăţământ şi instituţii publice.