Marșul a început la ora 10:00, la Pata Rât, şi s-a terminat pe strada Coastei, de unde, în urmă cu cinci ani, 76 de familii de etnie romă au fost evacuate si relocate lângă groapa de gunoi.
"Scopul nostru este să oprească evacuările, vrem și noi drepturi egale, suntem oameni, nu vrem să fim marginalizați", a spus unul dintre participanţi.
"Retrăiesc acel moment din 2010, 17 decembrie, când am fost scoși din casele noastre. Aici aveam eu casă cu familia mea", a afirmat altul.
Romii au fost susținuti în organizarea marşului de 21 de asociații și organizații pentru protecția drepturilor omului și a mediului.
"Prin acest marș, vrem să le arătăm solidaritatea față de ei şi, în același timp, să tragem un semnal la nivel european. În capitala europeană a tineretului, se întâmplă ceea ce se întâmplă în Cluj", a afirmat Elena Lung, organizator al protestului.
La finalul marșului, a fost prezent și președintele Consiliului Județean, Mihai Seplecan.
"Nu vreau să vin să promit și peste 5 ani să mă huiduie. Am venit să fiu între ei, să le arăt că un președinte de consiliu județean poate să stea să discute cu ei", a spus acesta.
Protestatarii au lăsat la Consiliul Judeţean două petiţii: una prin care cer găsirea unei soluţii pentru gestionarea gunoaielor şi alta prin care solicită interzicerea evacuării forțate și căutarea unor măsuri, prin care să se garanteze accesul persoanelor marginalizate la locuințe sociale.