Deocamdată, este autorizat doar centrul de la Piaţa Agro Transilvania, din localitatea Dezmir, însă alte şase puncte de tăiere a meilor sunt în curs de autorizare: în pieţele din Turda, Câmpia Turzii şi Huedin, dar şi în zona hypermarketului Cora, din Cluj-Napoca.
"Urmează să le mai vizităm încă o dată şi în funcţie de dotările pe care le-au amenajat, o să primească avizul pentru sacrificare sau nu. Am cerut mai multe condiţii: apă curentă, existenţa fosei de colectare, dotările interioare, apă rece, echipamente, încă o încăpere unde se face controul sanitar-veterinar, stampilare, urmată de livrare către consumator", a declarat Nicolae Pivariu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Cluj.
Punctele de sacrificare vor fi deschise de miercuri, mai puţin cele din târgurile de la Turda şi Huedin, unde mieii se vor sacrifica doar de joi până sâmbătă.