Unul dintre cele mai căutate preparate la Festivalul Peştelui a fost caracatiţa cu vin alb şi lămâie, mai ales că bucătarul le-a explicat pofticioşilor, pas cu pas, cum este gătită.
"Îi punem puţin ulei de măsline, îi acordăm o atenţie deosebită fiecărei tentacule în parte.", explică bucătarul celor prezenţi la festival.
Fiartă şi pusă apoi într-o tigaie încinsă, pe un pat de sare, caracatiţa se lasă pe foc aproximativ 5 minute. Apoi, vinul alb se pune după gust. Rezultatul este delicios, au spus toţi cei care au stat la coadă, nerăbdători să guste.
"E foarte bună, foarte bună. Fragedă. Ne place, acuma ne punem la rând să luăm şi noi", a apreciat unul dintre degustători.
Pentru gurmanzii care şi-au dorit ceva tradiţional, dar în acelaşi timp nou, Nea Ghiţă a venit la festival cu micii din carne de peşte.
"Lumea nu cunoaşte încă produsul, dar cine consumă vin şi spun că sunt foarte buni", se laudă Nea Ghiţă.
În faţa unei oferte atât de diversificate, singura problemă a oamenilor veniţi la festival a fost cu ce preparat de peşte să înceapă festinul culinar.
"Vrem să degustăm tot ce oferă dânşii. Am luat crap, ciorbiţă, crochete, mămăligă, de toate.", spune unul dintre participanţii la festival.
Organizatorii spun că scopul festivalului este creşterea consumului de peşte din România, iar misiunea a fost îndeplinită cu succes la Cluj. Organizatorii spun că "sigur am trecut de 10.000 de vizitatori".
PESCIA este cel mai mare festival al peşteului din România şi este organizat anul acesta în cinci oraşe din ţară. După Târgu Jiu şi Cluj Napoca, bucătarii s evor muta în Constanţa, Iaşi şi în capitală.