Metodă nouă de recuperare a funcțiilor creierului. Tehnica presupune utilizarea de câmpuri magnetice de frecvențe variabile
În prima parte a terapiei, pacientul este supus unor stimuli de relaxare a mușchilor și a coloanei pentru a fi cât mai destins în timpul stimulării cerebrale. Apoi, în funcție de patologia pacientului, se stabilește un plan de tratament.
Andreea are 24 de ani și după terminarea facultății s-a ales cu o depresie severă generată de imposibilitatea găsirii unui loc de muncă.
"Dureri de cap, greață, nu aveam chef de nimic. Majoritatea timpului stăteam în casă. Am încercat nenumarate tratamente, însă fără niciun rezultat", a povestit pacienta.
Medicul i-a recomandat noul tratament, iar rezultatele se văd deja după doar câteva şedinţe.
"Caută singur soluții, eu doar îl ajut să le găsescă mai bine. Practic, eu activez sau dezactivez anumite arii, în funcție de ce este implicat în patologia pacientului respectiv, astfel încât să corectez anumite arii la nivel cerebral, care nu au fost corect realizate", a precizat Dana Răcășan, medic neurolog.
"Aceste câmpuri prin ele însele, dar și în combinație prin alți factori, accelerează foarte mult capacitatea de revenire a pacientului la o stare normală, după o anumită patologie. Este o cale de a încerca să rezolvăm problemele unor bolnavi care deja sunt rezistenți la acțiunea anumitor medicamente", a declarat Dafin Mureșan, directorul Departamentului de Ştiințe din cadrul UMF Cluj.
Medicii clujeni spun că, în ultimii ani, numărul pacienților care suferă de probleme neurologice sunt în continuă creștere, iar aceste tehnici noi îi ajută să recupereze cât mai bine. În prezent, 12 pacienti au început deja recuperarea cu ajutorul acestei tehnici.
- Etichete:
- recuperare creier
- recuperare accident vascular
- recuperare depresie
- tratament accident vascular
- stimulare cerebrala
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News