Doina, Măriuţa, Simona, Olimpia sau Daniela. Sunt doar câteva dintre numele victimelor violenţei, ale căror poveşti au fost scrise pe mai multe pancarte purtate de participanţi.
"A început cu un fleac, totul… apoi au urmat pahare şi farfurii sparte pentru că nu i-a plăcut mâncarea, a venit şi prima palmă, cea mai dureroasă, următoarele nu au mai fost o surpriză, povesteşte o participantă la protest", a fost unul dintre mesajele scrise pe pancarte.
Peste 100 de tineri şi voluntari au răspuns invitaţiei de a participa la marş.
"Este important pentru foarte multe femei din țară, care sunt abuzate fără ca noi să știm, este un subiect tabu pentru toată lumea și nu se iau măsurile necesare", a afirmat un voluntar.
"Femeile care au problem acasă, în familie pot să obțină un ajutor din partea anumitor organizații", a completat un alt voluntar.
"Este un marş de solidaritate cu victimele, vrem să solidarizăm și să aducem în atenția opiniei publice faptul că există un fenomen al violenței", a afirmat Florina Pruteanu, vicepreşedintele Asociaţiei VIVAD.
"Lucrul cu victimele este foarte dificil, pentru că oarecum societatea nu contribuie la anumite schimbări care ar fi necesare, important este să dărâmăm anumite stereotipuri, să mergem pe psihoeducație, care valorează mai mult decât o intervenție",a precizat Raluca Irimia, psihoterapeut.
Cu baloane în mâini, participanţii au plecat din Piaţa Avram Iancu, până în Piaţa Unirii, unde au aprins mai multe lumânări în memoria victimelor violenţei domestice din România.