Prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, este nemulţumit de stadiul reparaţiilor la clădirea Liceului Teoretic "Mihai Eminescu" din Cluj. O parte a imobilului care adăposteşte 20 de clase ar trebui dată în funcţiune săptămâna viitoare, dar lucrările sunt departe de a fi finalizate. În plus, sobele de teracotă au fost şi ele, în mare parte, distruse şi acum clasele nu au o sursă de încălzire.
"Ştiu de la şedinţele de comandament că vor veni aici cu nişte convectoare şi că acele convectoare vor asigura căldura pe timpul iernii. Sălile sunt mari, nu cred că vor face faţă convectoarele pe timpul iernii", a afirmat Simona Dobrescu, directorul şcolii.
Lucrările de reparaţii au fost făcute cu mai puţini muncitori decât a fost înţelegerea.
"După ce s-a demolat, şi vedeţi cum arată instituţia, lucrurile au început să nu mai meargă. Toată vara s-a lucrat cu, dacă pot să spun echipe, între 2-6 muncitori într-o singură zi", a mai spus directorul şcolii.
Şeful de şantier spune că, zilnic, 10 muncitori au lucrat aici. "Nu ştiu cine s-a angajat să promită 105", a afirmat acesta.
În această situaţie, autorităţile iau în calcul mutarea elevilor la şcolile din apropirere, unde ar urma să aibă cursuri după-amiaza.
"Nu pot să vă garantez acuma că într-o singură locaţie, asta ar fi ideal! Cum arată sălile, în aceste condiţii elevii nu pot începe şcoala", susţine Zoltan Torok, inspector adjunct la Inspectoratul Şcolar clujean.
"În acest moment, au întârzieri de două-trei săptămâni, care sigur, am cerut un grafic de recuperare a acestor întârzieri şi sperăm luna aceasta să îşi recupereze întârzierile", a precizat Ovidiu Câmpean, manager de proiect.
Liceul "Mihai Eminescu" a intrat într-un proces de modernizare finanţat din fonduri europene obţinute de Primăria Cluj-Napoca. Acesta este cel mai mare proces de reabilitare din ultimii 120 de ani, de când a fost inaugurată şcoala, în valoare de 12 milioane de lei.