Audierile inculpaţilor au durat mai bine de 6 ore.
"Inculpații se consideră, cel puțin în momentul acesta, nevinovați. Acuzațiile sunt rodul unui scenariu al Parchetului, care momentan nu se susține pe probe. Sunt simple afirmații, nesusținute deocamdată de nimic", a declarat Radu Chiriță, avocat al apărării.
Societăţile de tip fantomă erau înfiinţate pe numele unor persoane cu o condiţie materială precară. Sumele plătite prin conturile acestora erau ridicate în numerar sau de la ATM-uri, imediat după plată, şi se reîntorceau în posesia societăţilor cu activitate economică reală ca împrumut sau pentru creditarea lor, cu o aparentă doză de legalitate.
Persoanele racolate de fostul polițist Pavel Nicoară primeau între 100 şi 200 lei pentru a-şi asuma calitatea de administratori ai firmelor fantomă. Acestea nu știau despre afacerile de zeci de mii de euro, derulate lunar în numele lor. Când şi-au dat seama că au intrat în vizorul organelor de anchetă, membrii grupării au încercat să şteargă urmele, cesionând firmele unor persoane fără adăpost din oraşul Debrecen, Ungaria.
Pavel Nicoară, fostul polițist din Sălaj, unul din capii rețelei, nu este la prima încălcare a legii. La sfârşitul anilor '90, acesta a fost dat afară din Poliţie, pentru implicare în traficul cu migranţi afro-asiatici.