Târgul de fete de pe muntele Găinaaduna odinioară zeci de tinere care doreau să fie peţite de feciori. Multe dintre ele se cununau chiar pe munte, deoarece localnicii considerau acest loc drept unul care aduce noroc şi fericire în noua căsnicie.
"Pe timpul lui Avram Iancu, se urcau cu căruţa, cu boii, cu caii călări cetăţenii din Avram Iancu şi din jur, judeţul Alba, Hunedoara, Aradul şi Bihorul. Aici se întâlneau toţi, erau jocuri populare şi după aceea, tinerii se întâlneau cu fetele aici", povesteşte Ioan Marinca.
"Cât sunt de bătrână vin, cu băţul şi tot mă sui sus la munte", spune Viorica Marinca.
Pentru că anul acesta vremea a fost foarte frumoasă, mulţi turişti au venit cu corturile pe munte. "Suntem din Prahova şi am venit de mai multe ori, e frumos. Mai rămânem şi mâine şi pe urmă plecăm", au spus câţiva tineri.
Ca în fiecare an, de la târg nu au lipsit meşterii populari din zonă. Unul dintre aceştia, Paraschiva Petruse, spune că a adus "ţesături, cusături şi feţe de masă". Un alt meşter popular, Traian Bădău, a venit pe muntele Găina cu "doniţe cu care se bea apă, tulnicul cu care se dădea semnalul în caz de orice, şuştarele în care se mulgeau oile".
Sărbătoarea s-a încheiat cu un spectacol de muzică populară.