Primele unităţi sanitare verificate la Cluj-Napoca au fost Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi Institutul Inimii "Nicolae Stăncioiu". Managerii au pus la dispoziţia echipei de control formate din 2 specialişti toate documentele solicitate: stocurile de medicamente, materiale sanitare, dar şi listele cu personalul medical, care trebuie să asigure gărzile pe perioada sărbătorilor de iarnă.
"Noi am schiţat un plan de măsuri. Sigur, acestă solicitare a lor nu ne-a luat prin surprindere, noi fiind pregătiţi tot timpul să acoperim perioadele de sărbători sau de vacanţe, deci nu a fost o supriză pentru noi", a declarat Adrian Molnar, managerul Institutului Inimii "Nicolae Stăncioiu" din Cluj-Napoca.
Din echipa care a făcut verificări la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca a făcut parte şi directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, Mihai Moisescu. "La nivelul unităţii sanitare am găsit totul în stare de funcţionare şi condiţiile optime de asigurare de asistenţei medicale... ca de obicei", a declarat acesta.
"Au venit să se intereseze dacă activitatea în perioada de sărbători decurge normal. Pentru că avem un număr foarte mare de urgenţe, nu ne putem permite să întrerupem activitatea în zilele de 27, 31 decembrie şi 3 ianuarie", spune Mihaela Lupşe, director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.
Managerii de spital au şi o temă de casă: în 24 de ore trebuie să trimită către DSP un plan de măsuri legat de activitatea unităţii în acestă perioadă.
Controalele vor continua în următoarele zile. În total trebuie verificate 17 unităţi sanitare din judeţul Cluj, iar rezultatele vor fi făcute publice luni.