Marius Felea a semnat luna trecută actele pentru terenul primit de la primărie. Cu toate că a început construcţia în urmă cu câteva zile, fundaţia este aproape gata.
"Mai bine e la ţară, decât la oraş. E curat aerul, ai mai multe facilităţi, la bloc nu poţi să faci nimic”, spune bărbatul.
El va locui în Cartierul Tineretului, alături de alţi proprietari care au lăsat aglomeraţia din oraş, pentru viaţa liniştită de la ţară. Printre ei e şi Sebastian, care face zilnic naveta până în Turda, pentru a ajunge la serviciu.
"Aici mi-a plăcut, în sat. (Nu e greu să faceţi naveta până la Turda?) Nu, m-am învăţat”, afirmă acesta.
Numai în primăvara acestui an, 20 de tineri au primit terenuri gratuite. În plus, primarul spune că există chiar o listă de aşteptare pentru parcelele care se dau în concesiune pe 49 de ani, cu posibilitate de prelungire.
"Criteriile au fost vârsta, care a fost maximum 30 de ani şi dacă au locuri de muncă, posibilităţi ca să poată construi. Cei care nu au avut, nu li s-au dat, pentru că aceste locuri sunt pentru tineri, nu pentru social", a explicat Ioan Zeng, primarul comunei Mihai Viteazu.
Creşterea numărului de tineri în comuna Mihai Viteazu se reflectă şi la şcoala din localitate, unde sunt înscrişi acum peste 500 de copii.
"Se mai pot încă două săli de clase amenaja, dacă numărul de copii va creşte, deci avem capacitate", a declarat Maria Corcheş, directorul Şcolii Gimnaziale "Mihai Vodă".
Comuna Mihai Viteazu are peste 5.000 de locuitori şi se află la nici 40 de kilometri de Cluj-Napoca.