Amintiri nemuritoare pentru fanii UTA

Data publicării:
amintiri uta


Indiferent dacă s-au înscris din timp pe Internet sau nu, suporterii care au venit în fața Palatului Administrativ din Arad, au plecat acasă cu o bucată din gazonul pe care a jucat echipa favorită.

„Mi-am dorit foarte mult, poate nu atât pentru mine, deşi sunt arădeancă şi eu, cât pentru băiatul meu care e plecat din ţară de un an jumătate dar sufletul lui e rămas la Arad şi la UTA...”, explică o arădeancă.

„[De ce ai ţinut să ai o parte din istoria UTA-ei la tine acasă?] În primul rând pentru că îi campioana provinciei şi că o iubesc de mic copil! [Te bucuri că acum ai o parte din UTA la tine?] Normal! Tot timpul”, spune un alt fan.

„Asta la noi în gazon, şi una la el la gazon la casă, udate, îngrijite, la loc de cinste! [O să fie delimitate în gazonul din curte?] Bineînţeles, cu pietricele. Roşii!”, spune un suporter arădean.

„O idee care ne face să înţelegem cât de iubit este acest club, şi a cărui tradiţie sunt convins că va fi păstrată...”, a declarat Decebal Codru Grădinaru, directorul general al UTA.

Stadionul pe care UTA a devenit campioană de șase ori şi a cucerit două cupe ale României, cel mai bogat palmares al unei echipe din afara Bucureştiului, se află în prezent în reconstrucţie. Pentru că renovarea include şi schimbarea suprafeţei de joc, Primăria Arad a ţinut să le facă suporterilor o bucurie după un model importat din occident.

„De aici au fost decupate brazdele de gazon care au fost făcute cadou suporterilor, noul gazon al stadionului UTA va fi mai modern decât cel pe care îl vedem acuma aici, el va avea un sistem de drenaj ultramodern şi de asemenea va avea dedesubt un sistem de încălzire” - Dan Codre, reporter Digi24 Timișoara.

„Estimăm că în condiţiile în care federaţia ar putea acorda o derogare, se vor putea desfăşura meciuri pe noua suprafaţă de joc încă în 2017”, a precizat Corina Drăghici – purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad. 

Gazonul stadionului UTA a fost înlocuit ultima oară la începutul anilor 1970 atunci când actuala iarbă a fost adusă din păşunea dintre Arad şi Şiria. Noua arenă pe care va juca echipa fanion a Aradului va avea 12.000 de locuri şi va costa 32 de milioane de lei. Termenul iniţial de finalizare a lucrărilor era  2018 însă autorităţile au anunţat că s-ar putea ca totul să fie gata până la mijlocul anului viitor.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri