Mihaela trebuia să fie deja la mii de kilometri depărtare de România. Şi-a petrecut însă ziua pe aeroportul din Cluj-Napoca, alături de fiul ei, fără a şti când vor putea zbura spre Italia.
"Noi am ştiut că în 4 ore ajungem. Nu ne-am pus de mâncare. Nu ne-am pus nimic pentru un copil de 9 luni. Nimeni nu ne spune nimic. Se pleacă sau nu se pleacă. Deci de la ora 12.00 suntem aici", se plânge femeia.
Mihalea nu a fost singura nemulţumită. Maria Pop a aşteptat alături de familia ei zborul spre Olanda, care a fost amânat ore în şir.
"Suntem şi cu copiii şi trebuie să stăm să aşteptăm şi nu se ştie cât. Şi cineva te aşteaptă şi în partea cealalată, unde mergi, şi nu poţi să zici nimic. Măcar să spună că nu se poate decola sau ceva de genul acesta şi să amânăm pe mâine. Dar nu spun nimic", spune Maria Pop, o altă pasageră.
Perturbarea traficului aerian i-a afectat şi pe cei care îşi aşteaptă rudele să sosească în Cluj-Napoca. Gheorghe Costin a venit de la 200 de kilometri distanţă să îl aştepte pe fiul său care trebuia să se întoarcă din Madrid marţi noaptea. După o zi de aşteptare în aeroport, a aflat că zborul a fost deviat spre Tîrgu Mureş.
"Am plătit pensiune, să dorm, să mănânc. Trebuia să sosească la 12.00 noaptea şi tot s-a amânat, s-a amânat", se plânge bărbatul.
Potrivit reprezentanţilor aeroportului clujean, astfel de situaţii nu pot fi evitate.
"Ceaţa e pe toate aeroporturile, aţi văzut şi din ţară şi din afara ţării, deci n-au cum, nu sunt soluţii. Sunt condiţii, limita minimă sub care nu se poate opera pe aeroporturi", declară Iuliu Pop, director operaţional la Aeroportul din Cluj-Napoca.
Pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, 12 curse au fost anulate, iar altele 4, redirecţionate spre Timişoara, Tîrgu Mureş şi Budapesta.