Cele două echipe de studenţi de la Universitatea Babeş-Bolyai, care vor participa în weekend la concursul numit dragon boat, se antrenează în fiecare zi pe lacul din cartierul Gheorgheni pentru a câştiga. Competitoare sunt şi trei firme din Cluj. Sportul este orginar din China şi este unul de echipă. Zece vâslaşi şi un cârmaci trebuie să colaboreze pentru a ajunge cu barca la destinaţie. Tonul îl dă însă toboşarul.
„Toboşarul are rolul de a da ritmul echipei şi toţi cei din barcă trebuie să vâslească după cum bat eu în tobă. La început se bate mai încet până ne intrăm în ritm, după ce se încălzeşte echipa începem cu ritmul mai alert”, spune tânărul care va ghida una dintre echipe în cadrul concursului.
Profesorul Gabriel Madotto de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport explică: „Dragon boat-ul este vârful de lance al acestei competiţii. O combinaţie între canoea băştinaşului american şi gondola veneţiană, înfiinţată în China. Fiecare barcă alunecă pe un traseu delimitat cu start”.
La Corporate Games s-au înscris în acest an 17 companii din Cluj, pe lângă studenţii de la Universitatea Babeş-Bolyai. Scopul evenimentului este a promova sportul în rândul angajaţilor care îşi petrec cea mai mare parte a timpului în faţa calculatoarelor. „Evenimentul se adresează în special companiilor şi corporaţiilor, însă în gama extinsă includem firme mici şi mijlocii, iar studenţii sunt invitaţii noştri speciali în acest an, ei şi echipa Lamonte Cluj a persoanelor cu dizabilităţi” spune Anca Dinu, PR-ul evenimentului.
Prima ediţie a Corporate Games, cel mai mare eveniment sportiv din lume care promoveaza sportul în masă pentru amatori, a fost organizată în România în 2012. Anul acesta, evenimentul a strâns la Cluj peste 350 de participanţi care vor concura la cele zece probe ale concursului în perioada 22-24 mai.